Nationaal Kapittel OFS 2019

Sinds de oprichting van een Belgisch Nationaal Bestuur van de OFS, op 24 maart 2018, is dit het eerste Nationaal Kapittel, voor beide Regionale Fraterniteiten franciscussamen : de Vlaamse Regionale Fraterniteit en de Franstalige Regionale Fraterniteit. Dit Kapittel zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei 2019 in het Klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Genade, Volgelzanglaan 2, 1150 Sint-Pieters-Woluwe. Bij deze ontmoeting krijgen wij het bezoek van onze Generale minister Tibor Kauser en van Ana Fruk, lid van de CIOFS. Thema van dit Kapittel : Viering van de ontmoeting 800 jaren geleden, van Sint-Franciscus en de Sultan.
Het programma ziet er als volgt uit :
    9u : Onthaal met een kopje koffie.
    9u30 : Openingsgebed onder leiding van de Nationale Assistent broeder Bart De Paepe, ofm.conv. Het Kapittel wordt geopend door onze Nationale minister Jacques Meulkens, gevolgd door een inleiding door leden van de CIOFS.


    De volgende voordrachten zijn voorzien :   

 1. “ De OFS vandaag, behorend tot een missie “, gehouden door broeder Roger Marchal, ofm, Nationale Assistent van de OFS.
 2. “ Het Bezoek 800 jaren geleden, van Sint-Franciscus aan de Sultan “, gehouden door broeder Benjamin Kabongo, ofm.
Tijdens de middagpauze is er koffie beschikbaar met eigen picknick.
Er is eveneens een H.Eucharistieviering voorzien.
Afsluiting van het Kapittel door Jacques Meulkens, omstreeks 17u.
Om de organisatorische kosten te dekken, wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro, te betalen ter plaatse of op bankrekening BE55.9531 4725 3544, OFS met de mededeling : NATIONAL KAPITTEL 2019.
Gelieve uw deelname te bevestigen voor 2 april 2019, per mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="color: #ff9900;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="color: #ff9900;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de Plaatselijke Fraterniteiten.
Aandacht :
Er is gelegenheid tot overnachting in het Klooster van O.L.Vrouw van Genade. Het aantal kamers is echter beperkt, gelieve zo spoedig mogelijk te laten weten of er leden zijn die hiervan willen gebruik maken.